Kommende arrangementer

Har du spørgsmål til et ændret eller aflyst arrangement, bedes du venligst kontakte arrangøren bag det pågældende arrangement. Du finder information om arrangøren på din billet eller under det enkelte arrangement her på siden.

Indlæser Begivenheder
Damen med de blå tænder, FOLKETEATRET vendelbohus

Hjørring Teater præsenterer: Damen med de blå tænder, FOLKETEATRET

30 oktober 2023 19:30 - 21:00

Nu genopstår kultfiguren damen med de blå tænder i en musikalsk forestilling. Figuren blev skabt af Mette Horn og Lotte Svendsen til TV-satiren Emmas Dilemma.

Damen med de blå tænder fylder rundt, og det skal selvfølgelig fejres med en udsøgt vinmenu i den gamle herskabslejlighed i Kongens København. På gæstelisten står rækken af venner og bekendte; livsvidner til damen med de blå tænders intense og kompromisløse færd som frontkæmper og sandhedssigerske i årtier. Men intet forløber som planlagt under den stort anlagte middag, hvor afbuddene tikker ind, og kun selvransagelsen banker på døren.

Ved sin side har damen sin tjenende åndsfælle, der – ud over at agere mundskænk og middagspianist – netop har oprettet en profil på Elitedaters. Sammen kæmper de sig gennem middagen i forsøget på at forstå, hvad der gik galt, og hvorfor det, vi plejer (the same procedure), ikke længere virker. For kan man genopstå i en sen alder, og hvem vil egentlig se én uden tøj på?

Aftenen bliver, til stor irritation for ejendommens lydfølsomme persongalleri, højlydt, humørfyldt og våd. I en tsunami af rødvin reflekterer damen og hendes prygelknabe over livets store spørgsmål; blandt andet hvorfor det skal være så svært af få presset en brugt kartonvin ind i en flaskecontainer. Fra børn og fulde folk skal man som bekendt høre sandheden, og intet er for stort eller for småt til at komme på bordet, når damen med de blå tænder inviterer til rund fødselsdag.

Mette Horn har tidligere medvirket i Folketeatrets De lystige koner, Den politiske kandestøber og Drengen, der ville være vægtløs. Mange forældre vil også kunne genkende hende som den pinlige mor i Max Pinlig. Torben Steno kender de fleste nok som journalist og politisk kommentator (Cordua & Steno), eller som musiker i Mik Schacks Hjemmeservice. Dramatiker Lotte Svendsen er blandt meget andet forfatter og instruktør bag Bornholms stemme og Max Pinlig.

MANUSKRIPT: Lotte Svendsen

INSTRUKTION: Christoffer Berdal

SCENOGRAFI: Marianne Nilsson

DRAMATURGI: Ninette Mulvad

MEDVIRKENDE: Mette Horn, Torben Steno, Christiane Bjørg Nielsen og Sophie Marie Jeppesen

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
30. oktober 2023
Tidspunkt:
19:30 - 21:00
Billetter:
Køb billetter »

Sted

Vendelbohus
Nørregade 22
Hjørring, 9800 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Hjørring Teater
Se Arrangør hjemmeside