Kommende arrangementer

Har du spørgsmål til et ændret eller aflyst arrangement, bedes du venligst kontakte arrangøren bag det pågældende arrangement. Du finder information om arrangøren på din billet eller under det enkelte arrangement her på siden.

Indlæser Begivenheder
Et tysk liv Vendelbohus

Hjørring Teater præsenterer: Et tysk liv, DET KONGELIGE TEATER

06 februar 2023 19:30 - 21:15

Af Christopher Hampton, baseret på interviews med Brunhilde Pomsel (1911-2017)

Oplev Kirsten Olesen som Joseph Goebbels sekretær i en stærk solopræstation, som indbragte hende Årets Reumert for bedste kvindelige hovedrolle i 2021.

Brunhilde Pomsel sad i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper stod i Berlins gader. Hun flygtede ikke. Efter 70 års stilhed lader hun sig i 2013 interviewe til dokumentarfilmen “Et tysk liv”. I en alder af 103 år giver hun sit enestående vidnesbyrd om et liv før og under krigen tæt på en af verdenshistoriens største forbrydere, naziregimets propagandaminister Joseph Goebbels.

Vi drages ind i Pomsels fortælling om en opvækst i skyggen af 1. Verdenskrig, der ødelagde den tyske stat. Vi hører, hvordan hun først blev stenograf og sekretær for en jødisk forretningsmand for siden at arbejde i propaganda- ministeriet og endelig, i krigens sidste dage, i bunkeren under Berlin.

Stillet over for et publikum sættes hendes hukommelse på prøve. Mens hun fortæller sin historie, slår den kollektive fortrængning revner. Kan ét menneske påtage sig skyld for et helt samfunds forbrydelser? Og er frygten for, at historien gentager sig overdrevet?

Mødet mellem fortiden og nutiden giver os mulighed for at overveje vores eget moralske kompas og stille os selv spørgsmålet: Har vi et personligt ansvar for verdenshistorien?

Baseret på dokumentarfilmen “Et tysk liv” af Christian Krönes, Olaf Müller, Roland Schrotthofer og Florian Weigensamer, Blackbox Film & Media Productions blackboxfilm.at

Genre: Dokumentar-teater
Varighed: 105 min uden pause
Pris: Løs 350 / 330 / 310; Abo 275 / 255 / 235; Unge u 26 / stud 190

MEDVIRKENDE:
Kirsten Olesen (i alt 1 medvirkende)
Iscenesættelse: Liv Helm
Scenografi og lysdesign: Mårten K. Axelsson
Oversættelse: Christian og Anita Bay Bundegaard

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
6. februar 2023
Tidspunkt:
19:30 - 21:15
Billetter:
Køb billetter »

Sted

Vendelbohus
Nørregade 22
Hjørring, 9800 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Hjørring Teater
Se Arrangør hjemmeside