Kommende arrangementer

Har du spørgsmål til et ændret eller aflyst arrangement, bedes du venligst kontakte arrangøren bag det pågældende arrangement. Du finder information om arrangøren på din billet eller under det enkelte arrangement her på siden.

Indlæser Begivenheder
Ta'-mig-som-jeg-er-Vendelbohus

Hjørring Teater præsenterer: Ta’ mig som jeg er, SJÆLLANDS TEATER/ JANGMARKS AGENTUR / TRINE PALLESEN

22 november 2022 19:30 - 21:30

EN MUSIKFORESTILLING OM GRETHE INGMANN
Ved små borde i Vendelbohus hyggelige teatersal tegner Trine Pallesen sammen med Mathias Groves seksmandsorkester i forestillingen “TA’ MIG SOM JEG ER” et kærligt og sandt portræt af Grethe Ingmann.

Grethe var ikke bare en af Danmarks absolut største sangerinder gennem tiden, hun var også eminent til at fortolke teksterne på en troværdig og inderlig måde. Hun var sjov og levende og fik datidens populære orkesterledere ud på kanten af stolene, da hun ved et tilfælde allerede som 17-årig hoppede fra strømpefabrikken på Amager og ind på scenen.

En aften, hvor Grethe sang med Jørn Graungaards orkester, sad Jørgen Ingmann blandt publikum, og de blev stormende forelskede. Hurtigt blev Grethe og Jørgen par nr. 1 i dansk popmusik, og det toppede, da de sammen vandt det Internationale Melodi Grand Prix i 1963 med “Dansevise”.

Grethes hjerte bankede for jazzmusikken og for den levende musik på spillestederne, og hun mestrede genren. Bent Fabricius Bjerre kaldte hende den danske Ella Fitzgerald. Ta’ mig som jeg er indeholder både den popmusik, som vi allesammen kender, og den jazzmusik Grethe elskede at synge. Ta’ mig som jeg er genskaber noget af den stemning, der var på danserestauranterne dengang i 50’erne og 60’erne.

Det er en forestilling, der fortæller om Grethes liv på godt og ondt, om turene på landevejen, om kærligheden, om en tid der forandrede sig drastisk i dansk musik og i Grethes liv, om nedturen og om alt for mange bajere, der satte en stopper for det hele. Grethe døde allerede, da hun var 51 år.

I 2011 spillede Trine Pallesen Grethe Ingmann i forestillingen “Et solstrejf i en vandpyt”, og siden har hun haft lyst til at komme et spadestik dybere og forsøge at forstå nogle af de valg, Grethe Ingmann tog i sit liv.
”Der er ting, jeg gerne ville have spurgt hende om, så det prøver jeg i denne forestilling”.Men først og fremmest er det en hyldest til Grethe Ingmann og hendes stemme.

Det er en forestilling med masser af musik, humor og eftertanke.

Forestillingen er en samarbejdsforestilling mellem Vendsyssel Teater og Hjørring Teater, hvor hvert teater sælger halvdelen af billetterne til forestillingen.

Genre: Musikforestilling
Varighed: 2 x 45 min, der er indlagt pause
Pris: Løs 375 / 350 / 300; Abo 325 / 300 / 250; Unge u 26 / stud 190

Manuskript: Anna Panduro
Instruktion: Sofie Pallesen
Medvirkende: Trine Pallesen og Mathias Grove Madsens orkester, der blandt andet består af Regin Fuhlendorf, Kristian Karottki, Andreas Hatholt.
Producent / co-producent: Sjællands Teater / Jangmarks Agentur I samarbejde med Trine Pallesen

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
22. november 2022
Tidspunkt:
19:30 - 21:30
Billetter:
Køb billetter »

Sted

Vendelbohus
Nørregade 22
Hjørring, 9800 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Arrangør

Hjørring Teater
Se Arrangør hjemmeside